Francuska kuhinja sa zvezdicama na Kopaoniku
Gastronomski spektakl „Francuska kuhinja sa zvezdicama“, kao vid jačanja bilateralnih privrednih i turističkih odnosa Srbije i francuskog regiona Alzasa, održaće se 1. marta u hotelu Gorski and Spa na Kopaniku u organizaciji međunarodne organizacije „Ja volim Francusku“ i Međunarodne unije regiona Alzasa.
Vrhunsku francusku kuhinju, s posebnim akcentom na autentične specijalitete Alzasa, predstaviće Mišel Ise (Michel Husser), šef kuhinje restorana “Le Cerf”, u saradnji sa Stevanom Pejdanovski, šefom restorana “La Pista” s Kopanioka, uz pažljiv odabir sastojaka koji spajaju bogatstvo francuske gastronomske tradicije, savremene tehnike kuvanja i lokalnu gastronomiju Srbije.
“Le Cerf” je jedini restoran na svetu koji Mišlenovu (Mishelin) zvezdicu nosi neprekidno od 1936. godine.
Mišel Ise spada u legende francuske Mišlen kuhinje sa preko 40 godina iskustva u vrhunskoj gastronomiji. Vlasnik je porodičnog restorana “Le Cerf” iz Marlenajma koji decenijama održava najviše kulinarske standarde i dobitnik je mnogih prestižnih priznanja.
Alzas je region s najvećom koncentracijom restorana s Mišlenovim zvezdama, po mnogima i kolevka fine “Dining kulture”, a Strazbur, administrativni centar Alzasa, ističe se i kao centar kulture i kulinarstva Francuske.
” ‘Francuska kuhinja sa zvezdicama’ nije samo gastronomska manifestacija, već i važan strateški događaj za međunarodno pozicioniranje Srbije i Jugoistočne Evrope u svetu visoke gastronomije”, rekla je Slađana Novaković, predsednica organizacije “Ja volim Francusku”.
Kazala je da “s obzirom na značaj gastronomije u globalnoj ekonomiji i turizmu, manifestacija poput ove ne samo da doprinosi razmeni kultura, već postavlja temelje za dalji razvoj privrednih odnosa”.
“Mišlen standardi postaju sve važniji pokretač turizma na ovim prostorima, a ovakvi projekti otvaraju novo poglavlje saradnje između Francuske i naše regije, posebno sada kada su prvi put dodeljene Mišelin zvezdice restoranima u Srbiji”, rekla je Novaković.
Organizatori manifestacije “Ja volim Francusku” i Međunarodna unija regiona Alzas širom Evrope promovišu francusku gastronomiju i unapređuju privrednu, turističku i saradnju u kulturi.
Više o Hotelu Gorski & Spa Kopaonik >>>
No Comments
Write a comment
Leave a ReplyCancel reply
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Komentari
-
Marat
The price is relatively high for both lessons and equipment. Because of this, one might expect high-quality service, but there’s…
View Article -
-
-
-
Promocije
Vesti
Najposećeniji članci
- Utisci gostiju Kopaonika 50 16.дец
- Cenovnik Ski karata na Kopaoniku 2024/2025 8 6.нов
- Cene u kafićima i restoranima na Kopaoniku 15 16.јан
- Kopaonik je leti vedriji i pitomiji 6 1.јун
- Brus – letnja izvidnica za Kopaonik 2 15.мај
- Na mestu kafića „Novak“ gradiće se ekskluzivni hotel „Doli Bel“ 4 12.јун
- Gondole iz Brzeća i Jošaničke Banje do centra Kopaonika 7 2.феб
- Kopaonik leti: Sva lica planinske lepotice 2 15.јун
- Brzeće sve privlačnije turistima 2 1.окт
- Ski škola – Specijalna ponuda 1 16.мар
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment