Hotelijeri i ugostitelji primenjuju mere epidemiologa
Zimska sezona je počela, ali i goste i domaćine muče mnoge nedoumice i iskušenja kojima se mora odoleti da bi zdravi na odmor otišli i još se zdraviji vratili. Hotelijeri i ugostitelji primenjuju i strože mere od onih koje preporučuju epidemiolozi jer od narednih meseci zavisi hoće li očuvati posao.
Slike gužve u redu za žičaru od 4. decembra, prvog dana rada ski-centra Kopaonik, kružile su društvenim mrežama. U Skijalištima Srbije priznaju da ih je navala skijaša iznenadila i pored toga što je tog dana skijanje bilo besplatno. Kažu da su problem rešili sutradan, povećanjem broja redara.
„Oni su ovlašćeni i dužni da kontrolišu skijaše, da li nose zaštitne maske, da li imaju rukavice, da li poštuju propisano rastojanje od najmanje metar i po i ukoliko dođe do toga da neki skijaš odbije da ispoštuje proceduru i ova pravila, on može njega da izdvoji iz reda, da ga udalji i da mu u krajnjem slučaju oduzme ski-pas“, kaže Ana Jovanović iz Skijališta Srbije.
Ove zime, žičare će primati dvostruko manji broj skijaša od predviđenog, pa će tako na primer na šestosednoj žičari moći da budu najviše tri skijaša.
Hotelijeri su svesni da im od zdravlja gostiju ove zime, zavisi posao i radna mesta.
„Od samog ulaska u hotel gostima su na raspolaganju sva moguća zaštitna oprema a redovno se radi isterilizacija kompletnog hotelskog prostora. Posebnu pažnju posvećujemo načinu na koji se služi hrana i piće u ovim izmenjenim okolnostima i tu su apsolutno na snazi najviše moguće higijenske mere“, kaže Svetlana Kostić iz „MK rizorta“, Kopaonik.
Izvor: RTS
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment